Krim zdaj popolnoma v ruskih rokah

Moskva je prejšnji teden Krim priključila svojemu ozemlju. (Foto - Artur Bainozarov, Reuters Pictures)Moskva – Ruske sile so zasedle vse vojaške objekte na Krimu, ki ga je Moskva prejšnji teden priključila svojemu ozemlju, je sporočila ruska vojska. »V vseh 193 vojaških objektih na Krimu so izobešene ruske zastave,« je sporočil načelnik generalštaba ruske vojske Valerij Gerasimov, potem ko so ruske sile na Krimu v torek napadle še zadnjo vojaško ladjo, na kateri je plapolala ukrajinska zastava.

Dodal je, da ukrajinski vojaki, ki to želijo, lahko zapustijo Krim z vlakom, ko ne bodo več na polotoku, pa jih bo ukrajinska vojska premestila na nove lokacije. Povedal je še, da se je za odhod s Krima v Simferopolu do torka zvečer registriralo okoli 1500 ukrajinskih vojakov, ki so bili do nedavnega nameščeni na Krimu. Za njihov odhod so naročili 15 dodatnih vagonov, vojaki pa bodo morali pred potovanjem oddati svoje orožje«v varovanje«.

Neimenovani viri v ruskem obrambnem ministrstvu so agenciji Interfax razkrili, da namerava Rusija močno okrepiti vojaško prisotnost na Krimu.

Vir: Delo